Подвариантът Омикрон  BA.5 съставлява 77,9 % от циркулиращия коронавирус в

...
Подвариантът Омикрон  BA.5 съставлява 77,9 % от циркулиращия коронавирус в
Коментари Харесай

Омикрон BA.5 вече е доминиращ в САЩ

Подвариантът Омикрон  BA.5 съставлява 77,9 % от циркулиращия ковид в Съединени американски щати за седмицата, завършила на 16 юли, оповестиха от Центровете за надзор и предварителна защита на болесттите в Съединени американски щати, представено от Българска телеграфна агенция.
Всичко по тематиката: Омикрон - новият коронавирусен вид 848
Подвариантът BA.5, за който бе установено, че има способността да заобикаля имунната отбрана, обезпечена посредством имунизация или посредством предходно превозване на болестта,  е причина за внезапното увеличение на броя на новите инфекции в международен мащаб.

Подвариантът ВА.4 на Омикрон пък съставлява 12,8 % от циркулиращите разновидности и подварианти на ковид в Съединени американски щати, сочат още данните.

Американският здравен регулатор е изискал от производителите на ваксини да разполагат през есенния сезон с евентуална бустерна доза за тези подварианти.

Здравните чиновници на Съединени американски щати също по този начин приканват хората на и над 50 години да си създадат подсилваща ваксина, като прибавят, че това няма да предотврати нуждата от различен бустер, предопределен за предотвратяване от Омикрон по-късно тази година.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР